VIISI VINKKIÄ TURVALLISEMPAAN ARKEEN

ÄLÄ PÄÄSTÄ KAVERIA JÄÄLLE ILMAN NASKALEITA

Tee arjesta turvallisempaa ja auta muitakin varautumaan vaaroihin. Katso että jäälle lähtijällä on vähintään naskalit, kelluttavaksi pakattu reppu ja vesitiiviisti pakattu kännykkä. Mukaan kannattaa ottaa myös köysi, pilli ja hypotermiapussukka tai vaihtovaatteet. Kuivapuku on hyvä sijoitus usein jäällä liikkuvalle.

Lue lisää:

www.viisaastivesilla.fi
www.raja.fi/ohjeita/ohjeita_jaalla_liikkujille

KERRO KAIKILLE 112 SUOMI -SOVELLUKSESTA

Kerro perheellesi ja tuttavillesi 112 Suomi -sovelluksesta. Opasta heitä lataamaan se älypuhelimeen ja käyttämään sitä hätätilanteissa. Sovellus nopeuttaa avunsaantia, sillä soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti.

Lataa ilmainen 112 Suomi sovelluskaupasta.

App Store (iPhone)
Google Play (Android)
Microsoft® Store (Windows)

ÄLÄ SULJE SILMIÄSI JA KORVIASI VÄKIVALLALTA

Välittäminen merkitsee sitä, että uskallamme puuttua. Jos näet tai kuulet jotain, jonka perusteella epäilet jonkun – tutun tai tuntemattoman – joutuvan väkivallan uhriksi, älä emmi. Soita hätänumeroon 112. Meillä kaikilla on oikeus saada apua hätätilanteessa.

Lue lisää:

www.poliisi.fi/rikokset

VARMISTA MUMMOLAN PALOTURVALLISUUS

Tarkasta seniorin kodin paloturvallisuus: Toimiiko palovaroitin? Näkyykö osoitenumerointi tielle? Ovatko sähköjohdot ja -laitteet hyväkuntoisia? Onko keittiön turvallisuus kunnossa? Onko liedessä liesivahti? Onko poistumisreitti asunnosta esteetön?

Lue lisää:

pelastustoimi.fi/turvatietoa
www.spek.fi/Suomeksi/Turvatietoa

ANNA LIUKUESTEET YSTÄVÄNPÄIVÄNÄ

Kaatumisen seuraukset ovat usein vakavat – erityisesti iäkkäille. Tee todellinen ystävän teko ja varmista, että niin vanhukset kuin nuoret liikkuvat turvallisesti liukkailla. Liukuesteet kengissä ja jääpiikit kävelysauvoissa tai -kepissä auttavat pysymään pystyssä. Kotona turvallisuutta voi parantaa esimerkiksi tukikahvoin, kaitein ja liukuestematoin sekä pitämällä kulkureitit esteettöminä.

Lue lisää:

www.kotitapaturma.fi/pysy-pystyssa

LATAA TULOSTETTAVA OPAS